Pääset takaisin Studion sivuille TÄSTÄ

Keho kuntoon pilateksen avulla

Olen Superinnostunut uudesta vanhasta tuttavuudesta eli pilateksesta. Aloitin kuukausi sitten Pilates Health ohjaaja koulutuksen. Se on avannut minulle uusia ulottuvuuksia pilates harjoitteluun. Aivan ihanaa ja kehoni kiittää. Toki on se ollut vähän ihmeissäänkin saadessaan yliannostuksen pilates harjoittelua.

 

Omasta taustasta

Olen harrastanut pilatesta enemmän ja vähemmän aktiivisesti yli kymmenen vuotta. Olen hakenut siitä erityisesti omiin selkävaivoihin apua ja sitä olen myös saanut. 30 + ja kolmas lapsi oli minun selälleni se kohta, että tarvitsin erityistä vahvistusta lantionpohjan lihaksiin ja koko selkään. Myös liikkuvuus on aina ollut minulla heikko ja siihen olen saanut myös apua pilates harjoittelusta.

 

Mitä pilates ei ole

  • Venyttelyä
  • Helppoa
  • Kevyttä

 

Mikäli nämä kuvaavat tunnettasi harjoituksen jälkeen, et ole ymmärtänyt ohjaajan ohjeita oikein. Pilates tunnilla kaikki liike lähtee keskivartalosta. Keskivartalon tuki on mukana kaikessa tekemisessä.

 

Keskivartalon tuen löytäminen ei alussa välttämättä ole helppoa. Sen hakemiseen alussa voi mennä aikaa. Tämän vuoksi harjoittelu vaatii keskittymistä.

 

Pystyäksesi tekemään haastavampia liikkeitä, sinun täytyy ensin pitää hallinta helpommissa liikkeissä.  Tämän vuoksi alussa voi tuntua, että tämähän on kevyttä ja helppoa. Kehoa voi haastaa sen jälkeen, kun tuki keskivartalosta löytyy.

 

Mitä pilates on

Koko kehon kattava treeni, jossa kaikki kehon liikesuunnat huomioidaan. Pilateksessa haetaan voimaa ja liikkuvuutta kehon luonnollisilla liikesuunnilla. Saat lihaksiin tasapainoa ja kehon mahdolliset puolierot tasapainottuvat. Ehdoton suositus pilates harjoitellun aloittamiseen.

VOIT TILATA ILMAISEN OPPAAN RAVINNOSTA TÄYTTÄMÄLLÄ ALLA OLEVAT TIEDOT. SAMALLA PÄÄSET UUTISKIRJELISTALLE. SILLOIN SAAT AINA UUSIMMAT BLOGIT SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI. LISTALTA VOI POISTUA MILLOIN VAIN.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.